טיפול בתינוקות


טיפול בתינוקות

זה שאינו יודע לשאול – על טיפול בתינוקות ועוברים בשיטת אייפק

טיפול בתינוקות מציב לפני המטפל בעיה אחת עיקרית – איך שואלים תינוק בן יומיים מה כואב לך?
כיוון שהתגובה של התינוק לרוב מצבי המצוקה (רעב, כאב, פחד, בדידות וכו') נראית זהה כלפי חוץ, אין לנו ברירה אלא לפעול לפי שיטת האלימינציה. אחרי שהאכלנו, חיבקנו, החלפנו וניסינו להרגיע ובכל זאת לא הגענו למצב הנכסף של תינוק  רגוע ומחייך, אנו נאלצים להניח שיש משהו אחר שמכאיב או מפריע לו. אבל מה?

זה בדיוק המקום בו מבחן השריר נכנס לפעולה:
אפשר לשאול את התינוק (כשאנחנו משתמשים באמא שלו כ"מתווכת" למבחן השריר) מה הבעיה – האם כואב לך? אם כן, איפה? אולי זה וירוס? אולי גזים? אולי משהו רגשי שמקשה עליו להירגע? אולי פחד כלשהו? אולי רגישות כלשהי? אחרי שבודדנו את הסיבה, מבחן השריר יכוון אותנו לגורמים המדויקים ולדרכי הטיפול הטובות ביותר לאותו התינוק באותה נקודת זמן.

סיפור מקרה – אבחון וטיפול בתינוק קטן:

לפני כמה שנים הגיעה אלי אישה צעירה עם תינוק בן כמה שבועות. התלונה שלה הייתה שכבר שבועיים הילד לא ממש ישן, בוכה, לא רגוע… לא ברור אם יש לו גזים או אולי משהו אחר שמטריד אותו – בקיצור המצב המוכר כל כך לכל מי שטיפל אי פעם בתינוק. לשאלה מתי התחיל המצב להתדרדר היא אמרה שבערך בגיל עשרה ימים-שבועיים.

התחלתי לבדוק דרכה את הילד כשהוא מוחזק על הברכיים שלה ומציץ בי בחשדנות. בבדיקה עלה שהגורמים למצב הם מורכבים – רגישות לבדי פליס, רגישות לאלכוהול, וגורם רגשי. מתוך אוסף המילים והמשפטים הרחב שלי בחר התינוק במשפט " אני מוותר על הכעס שלי על…. וסולח לו לחלוטין" רק בן חודש וכבר כועס ולא סולח. התחלתי לבדוק לעומק , האם הכעס הוא קרוב משפחה? לא. האם הכעס הוא על ישות עליונה? לא. האם על אדם ספציפי? כן. האם אירוע ספציפי? כן. בהנחה שילד בן חודש לא נחשף עדיין ליותר מדי אנשים התחלתי לבדוק ימים אחרי הלידה. היום הראשון? לא. היום השני? לא. היום השלישי? הרביעי? החמישי? השישי? השביעי? השמיני? כן.
המשפט המלא שניבחר היה "אני מוותר על הכעס שלי על המוהל וסולח לו לחלוטין"

על פתק כתבתי את כל הנתונים – בדי פליס (השמיכה בה היה עטוף בזמן הברית), אלכוהול (מיין הקידוש), ומשפט הסליחה. חמש דקות של אור על צקרת הגרון, רבע שעה מנוחה עם הפתק עלו ועוד שלוש דקות אור על צקרת הלב והילד ואימו הלכו הביתה, הוא בסלקל והיא עם מבט סקפטי.
אחרי שלושה ימים טלפון, "אני לא מאמינה, חשבתי שכל זה שטויות, אבל הילד רגוע ושמח"

לאורך השנים יצא לי לטפל בעשרות, אם לא מאות תינוקות.
בחלקם טיפול בודד להרגעת גזים, לחלקם טיפולים קצרים לטיפול בבעיות שינה או בכי בנסיעות, ולחלקם טיפולים ארוכים יותר בבעיות עור או דלקות אוזניים. לשמחתי רוב התינוקות מגיבים מהר וטוב לטיפול אנרגטי, ומה שהיה לוקח חודשים במבוגר מתקצר לרוב לפעמים בודדות בתינוק. התהליך הוא תמיד זהה: שאלות של כן ולא, מציאת הגורמים, קביעת הטיפול והטכניקה, וביצוע הטיפול. הכלי שמאפשר תהליכים שנראים לפעמים כמו ניסים קטנים הוא מבחן השריר שמאפשר תקשורת מדויקת שבדרך כלל לא זמינה לנו בשום דרך אחרת.

%d בלוגרים אהבו את זה: